Wie zijn we
Hoe het begon...
Sonja en Koert
De oprichters
Het begon als hobby, toen werd het een jobby en nu is het werk, veel maar wel dankbaar en leuk werk. We zijn begonnen met het kweken van perkgoed, met daarnaast een beetje groente. Beide verkochten we in een stalletje op het erf. De groente werd enorm gewaardeerd door mensen uit de buurt. Als ik hier voor het huis aan het tuinieren was, riepen ze bijvoorbeeld naar me dat de bonen zo lekker waren.

De vraag naar onze groente groeide. Zo zijn we elk jaar wat meer groenten en meer soorten gaan telen. Uiteindelijk zijn we de kas van de oom en tante van Koert aan de Oudeweg erbij gaan huren. Bij elkaar hebben we nu ongeveer 6000 m2 aan moestuin onder glas.

Neem de tijd om een maaltijd te bereiden
en om van voedzame producten te genieten.
We horen wel dat mensen biologische producten te duur vinden. Gelukkig staat pure, zelf klaargemaakte voeding bij velen hoog aangeschreven. Neem ook de tijd om je maaltijd te bereiden. En om van voedzame producten te genieten.
Grote waardevolle hulpen
Zonder hen zouden we het niet voor elkaar krijgen
Het telen van biologische groente en fruit, is heel arbeidsintensief er komt heel veel handwerk bij kijken, onkruid wieden, schoffelen, rupsen met de hand uit het gewas halen, etc. Daarom zijn wij ook heel blij met onze vrijwilligers!
De meeste mensen die ons helpen hebben de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en vinden het nog leuk om bezig te zijn en helpen ons in de kas en in de winkel. Ze zijn niet alleen grote waardevolle hulpen voor ons, (zonder hen zouden we het niet voor elkaar krijgen), maar het is ook altijd heel gezellig onder de koffie in de kas of samen in de winkel staan.
Fotografie: PhotoLaP